top of page

 
Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaamsgerichte psychotherapie / Bio energetica 

 

Dit is een methodiek die de analyse als uitgangspunt neemt. Elementen uit de psychoanalytische traditie worden verweven met het lichaamsgeheugen en levensenergie. Vanuit dat kader worden klachten steeds bekeken vanuit de levenshistorie en in verband gebracht met de verstoringen in de levensgeschiedenis.

 

De behandeling bestaat uit een combinatie van gesprek en lichaamsgericht werk. Dit laatste houdt in: herkenning van de lichamelijke signalen in relatie tot de manier waarop jij denkt, voelt en stuurt in jouw leven. Hierbij kun je denken aan het opsporen van emotionele blokkades, verbeteren van het lichaamsbesef, laden en ontladen van spanning en emoties, beïnvloeden van lichamelijk welbevinden, ervaren van gronding en basisveiligheid, herkennen van gevoelens rondom contact, zelfbeleving en zelfbeeld etc.

Door te werken met body en mind verkrijg je meer inzicht in -en grip op leidende emoties en de wijze waarop jij jezelf aanstuurt. Ook is dit veelal de start van verwerking van doorgemaakte life events. Inzet van EFT (emotional freedom technic) is een zeer effectieve en goed toepasbare methode bij traumaverwerking en emotieregulatie. 

Schermafbeelding 2022-02-18 om 14.08.19.png
bottom of page