top of page

 
Praktijk de Virieu

Door wie

 

Edith van der Spek (1963) heeft sinds 2010 haar eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie. Zij is lichaamsgericht analytisch therapeut en opgeleid als bio energetisch therapeut. Daarnaast is zij opgeleid in EFT (emotioneel freedom techniques), voetreflexmassagetherapie en Ayurvedische massage. Uiteraard zijn verschillende bijscholingen door haar gevolgd die in zijn geheel de basis vormen voor een analytische kijk op de problematiek die zich aandient. Leidend in haar werk is de samenhang tussen lichamelijke en geestelijke processen. Doorgemaakte en ongeadresseerde live events brengt zij aan de oppervlakte en waar nodig in een systemische context. Haar blik richt zich niet alleen op de actuele problematiek maar op de onderliggende en vaak onderbelichte oorzaken van de aanhoudende mentale disbalans. Ze is scherp, kritisch, liefdevol en vermijdt de confrontatie niet.

 

Naast haar eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie is zij al jaren succesvol werkzaam als lichaamsgericht analytisch therapeut in de reguliere revalidatiezorg. Onderliggende psychische problematiek bij burn-outklachten, SOLK (definitie: Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten), chronische pijnklachten etc. vragen wat haar betreft een nadere analyse van de psychosociale context gedurende de levensloop tot dan toe. De impact van onverwachte traumatische gebeurtenissen op persoonlijk functioneren analyseert zij zeer zorgvuldig. Zij heeft eveneens ruime ervaring opgedaan in de letselschade en re-integratie branche.

 

 

Praktijk De Virieu

 

De naam van de praktijk is een eerbetoon aan Johanna Elisabeth Maria Antoinette de Virieu van Heijst, de grootmoeder van Edith. Een moedig en krachtige vrouw, miskend in haar ‘zijn’ en na een levensweg zonder enige erkenning en waardigheid van deze fysieke wereld verdwenen. 

De naam van de praktijk staat, behalve voor de dankbaarheid die Edith heeft voor het levenspad van haar grootmoeder, symbool voor het ongeziene lijden van velen.

bottom of page